Múzeumok Éjszakája a Söráriumban

A Múzeumok éjszakáján több programmal várjuk a kedves Érdeklődőket!

A Múzeumok éjszakáján több programmal várjuk a kedves Érdeklődőket!

16:00 – 23:00
kiállítás, tárlatvezetés
Díjtalan múzeumlátogatás és tárlatvezetés
18.00
AZ ÉN BALATONOM – FORMÁLIS VALÓSÁGOK
Gécseg András festőművész és Görei Roland szobrászművész időszaki kiállítása nyílik
20:00 – 21:00
attrakció, gasztronómia
Sörkóstolók helyben főzött és cseh sörkülönlegességekből

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sörárium blog

11. A sörfőzéshez használt víz

A víz nem csak a mennyisége, hanem a minősége miatt is fontos: a sör jellegét elsősorban a benne található ásványi anyagok és sók határozzák meg.

9. A komló elterjedése

Azt, hogy a serfőzőknek hogyan jutott egyáltalán eszébe, hogy a komló virágával próbálják meg a élvezetesebbé tenni a sört, nem tudjuk. Azt viszont biztosan tudni lehet, hogy az ősi finnek és a vikingek az elsők között használták.

6. A sötét maláták

A világos maláták mellett sötét malátafajtákat is használnak a sörkészítéshez. Tekintsük át őket aszerint, hogy milyen magas hőmérsékleten készítik őket.