Múzeumok éjszakája a Söráriumban

Sörmámor Szolnok Programterv: 16:00 – 23:00: Díjtalan múzeumlátogatás 19:00 – 20:00: Sörtörténeti előadás 20:00 – 21:00: Inmates koncert

Időpont: 2017. 06. 24.
Helyszín: Sörárium, Múzeumterem (5000 Szolnok, Kossuth tér 9.)
Jegyár: Ingyenes


Kalandozz velünk éjszaka az interaktív Sörmúzeumban, ahol egyedi fejlesztésű alkalmazások segítségével ismerheted meg a sör kultúrtörténetét, a sörgyártás és sörfogyasztás eszközeit, hosszabbított nyitva tarással, óránként induló tárlatvezetéssel és ingyenes belépéssel várunk Téged! Ezen felül, hogy még érdekesebbé tegyük a kiállításunkat meghívtuk a Sörnagykövetünket, aki bemutatja a sör történetét attól a pillanattól, mikor először erjedt meg a „kenyér”, egészen a modern sörgyártási technológiák megszületéséig.

Miután bepillantást nyertél a kulisszák mögé és kellőképpen elfáradtál az éjszakai forgatagban az Inmates koncertje segít a kikapcsolódásban a Sörárium Teraszon, miközben megtapasztalhatod a helyben készülő kézműves söreink jótékony hatásait és finomabbnál finomabb falatok várnak Rád!

Múzeumok Éjszakáján is megéri útra kelni!

Programterv:

  • 16:00 – 23:00: Díjtalan múzeumlátogatás
  • 19:00 – 20:00: Sörtörténeti előadás
  • 20:00 – 21:00: Inmates koncert

Elérhetőségek: www.sorarium.hu, www.facebook.com/szolnoksorarium,

  • 5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
  • +36 (20) 282 8822
  • info@sorarium.hu

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sörárium blog

38. Ale sörök 6.

Biére de garde A Biére de garde vagyis az „otthoni sör” jellegzetes francia ale. Franciaország északnyugati részén, a belga határ közelében fekvő területekről származik. Története

42. Ale sörök 10.

Az Imperial Stout a legerősebb fajta Stout. Kifejezetten sötét vagy fekete színű, 6-8%-os alkoholtartalmú sör.

23. A serfőzés – Az erjesztés

Annak ellenére, hogy a sörfőzés művészete a nevét a folyamat egy másik lépéséről, a sörcefre főzéséről kapta, a sörkészítés legfontosabb szakaszának mégis az erjesztést tekinthetjük.

1. Árpa

A sörfőzdék többségének kedvenc árpafajtája van, amelyet meghatározott területről szerez be. Az árpát leginkább malátázzák, de az erős barna sörök esetében pörkölik.