Sörárium a 18. Szolnoki Gulyásfesztiválon

Sörkóstolóval és nyereményjátékokkal várunk a Sörárium standjánál. Látogass meg, ha gulyástól jóllakottan megszomjaztál!

Időpont: 2016. 09. 08. – 2016. 09. 11.
Helyszín: Szolnok, Tiszaliget


A hagyományos Gulyásfesztivált már 18. alkalommal rendezik meg Szolnokon. Célja a térség legnépszerűbb ételének -a gulyás- népszerűsítése. Színpadi programokkal és gulyásfőző versennyel ez egy egész napos élmény is lehet, igazi gasztronómiai különlegesség, így nekünk is ott  a helyünk. A Söráriumot a Tiszaliget elején, Szolnok város standjai közt keresd! Kóstold meg saját főzésű, kézműves söreinket, ha a gulyástól megszomjazol. Velünk lesz a Szolnoi Olaj, Zounok, a Szőke Tisza és a Zagyva is, azaz minden házi specialitásunk.

Kipróbálhatod magad kvízjátékunkban, és egy kis szerencsével a nyeremények egyike is a tiéd lehet. Mikor a hangulat a tetőfokára hágott, állj a fotó fal mögé és örökítsd meg a pillanatot steampunk környezetben! Minden sörkedvelőt várunk szeretettel!

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
On Key

Sörárium blog

15. Az élesztő felfedezése

Az élesztő mibenlétét csak a 19. század során fedezték fel a tudósok. Az első nagy áttörés Theodor Schwann (1810-1882) német fiziológus nevéhez fűződik

22. A serfőzés – A cefre szűrése és hűtése

A főzés végén a sörcefre meglehetősen zavaros folyadék, amiben fehérjerészecskék, illetve a főzés végén hozzáadott komló darabjai úszkálnak. A sörrel végzett további munka előtt ezért a sörfőző mesterek leszűrik a főzetet.