
101. Sörlázadások – A greymouth-i sörbojkott 8.
Már nem csak arról volt szó, hogy néhány munkás nem megy be néhány kocsmába, hanem sorozatos munkabeszüntetések kísérték az ügyet.
Étterem, söröző és látványsörfőzde
5000 Szolnok, Kossuth tér 9.

Már nem csak arról volt szó, hogy néhány munkás nem megy be néhány kocsmába, hanem sorozatos munkabeszüntetések kísérték az ügyet.

A főzés végén a sörcefre meglehetősen zavaros folyadék, amiben fehérjerészecskék, illetve a főzés végén hozzáadott komló darabjai úszkálnak. A sörrel végzett további munka előtt ezért a sörfőző mesterek leszűrik a főzetet.

A sörfőzéshez a leggyakrabban világos malátát használnák. Ezen a típuson belül létezik a pilseni maláta, a lager maláta és az egyszerűen világos maláta. Az eljárás során lassan szárítják a gabonát, nem túl magas hőmérsékleten, amelyet fokozatosan növelnek meg, legfeljebb 80-85 °C-ig.

Az események Chicagóban játszódnak, 1855-ben, mégsem szakadunk el teljesen az európai sörkultúrától, mert az Újvilág első komoly sörlázadása szintén a németek nevéhez fűződik.
Elérhetőségek
5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
E-mail: info@sorarium.hu
Gyorslinkek
Ha a környéken jár térjen be hozzánk egy gyors ebédmenüre is hétköznaponként.
© 2019 Sörárium – Szolnoki interaktív sörmúzeum • Minden jog fenntartva – Készítette: Hernyák Gábor e.v. – WordPress (GeneratePress + Elementor Pro)
Alapkoncepció (steampunk stílus és grafika – egyedi programozással) – Net-Front Kft. (2016)