91. Sörlázadások – Az egyetemi sörzavargás 2.

A város lakói különösen nehezményezték a nagy létszámú egyetemi bulikat, amelyeket gyakran a campuson kívül, szabad ég alatt, többnyire parkolókban tartottak, több ezer diák részvételével.

A 80-as években Normal-ban az egyetem bővülésével folyamatosan növekedett a diákok létszáma. Egy diák önkormányzati képviselő úgy emlékezett vissza: „Az egyik probléma az volt, hogy az ingatlanfejlesztők nagy diákszállásokat építettek a campuson kívül, családi házak mellé. Az USA-ban a legtöbb egyetemi városban van egyfajta ütköző zóna a lakosok és a diákok között. Normal-ban ilyen nem volt”. Gigantikus diákbulik A város lakói különösen nehezményezték a nagy létszámú egyetemi bulikat, amelyeket gyakran a campuson kívül, szabad ég alatt, többnyire parkolókban tartottak, több ezer diák részvételével. Az egyetem és a városvezetés több kezdeményezéssel igyekezett javítani a kapcsolatokat, többek között a rendőrök és a diákok együttműködésével felállítottak egy „Buli Őrjárat-t”. Ez azonban nem volt igazán sikeres, és a folyamatos partizástól szenvedő lakosság nyomására Normal önkormányzata úgy döntött, hogy komoly lépéseket tesz. Még mielőtt az egyetemisták visszajönnek 1984 júliusában elfogadtak egy rendeletet, amely a városban betiltotta a tömegrendezvényeket és a söröshordók árusítását. Ez utóbbiak minden nagyobb szabású nyilvános buli elengedhetetlen kellékei voltak. Az intézkedést tudatosan a nyári szünet idején hozták meg, amikor a diákok nem is tartózkodtak a városban. Arra számítottak, hogy ez megkönnyíti az átmenetet, és az új szabályok elfogadását. Nagyobbat nem is tévedhettek volna.

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
On Key

Sörárium blog

30. Lager sörök 1.

A Pilseni az egyik vezető lager sörfajta. Jellegzetesen komlós ízű, keserű aromájú sör. Az eredeti Pilsenit csak maláta és komló felhasználásával készítik.

45. Női vagy férfi munka volt a sörfőzés?

Manapság a sört amolyan férfiitalnak, sőt a férfiak elengedhetetlen kellékének tekintjük. Vannak, akik nem is tartják igazán nőiesnek a sörözést, bár a szokások ezen a téren is gyorsan változnak.